Socialpreneurslabel

Creating sustainable business

Sociaal sales bureau

Socialpreneurslabel is het eerste sociaal sales bureau in Nederland. Met passie voor een eerlijke samenleving werken wij met sociaal ondernemers mee aan de SDG-doelstellingen. Ons doel is om sociaal ondernemers  te helpen hun maatschappelijke doelen te bereiken. Wij begrijpen als de besten dat zij voorlopers zijn in onze maatschappij en juist deze voorlopers hebben soms wat extra hulp nodig. Een sociaal ondernemer heeft namelijk twee problemen op te lossen. Een maatschappelijk probleem en het probleem van de klant. En dat is niet het makkelijkste werk wat er is. Ze zeggen niet voor niks: vele handen maken licht werk

Socialpreneurslabel is ontstaan uit vraag naar marktvergroting binnen het sociaal domein. Fabrizio Brancacho Taico deed voor zijn studie Culturele en Maatschappelijke vorming onderzoek naar sociale firma’s. Tijdens zijn onderzoek kwam hij erachter dat er nog veel winst te behalen viel voor zowel sociale firma’s, gemeenten en commerciële bedrijven die een MVO beleid voeren. Er waren genoeg (sociale) firma’s met geweldige ideeën die elkaar niet konden vinden. Met een sales achtergrond en een groot sociaal hart besloot hij zich hiervoor in te zetten en Socialpreneurslabel was een feit. 

Om zelf ook van meerwaarde te zijn voor de maatschappij werken wij met drop-outs en jongeren die nog niet goed weten welke richting ze op willen. Door middel van onze onderneming willen wij ze een plekje op de arbeidsmarkt geven. Deze jongeren zullen actief meehelpen met het zoeken naar nieuwe klanten, uiteindelijk voeren de professionals de klankgesprekken.